ADVERTENTIE

Bron :: GRECLAURENTIU from Getty Images

Zalm met tomatensaus

Heerlijke gegrilde zalm met tomatensaus, vergezeld van gegrilde groenten en tomatensaus.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stuk Zalmfilets Toegevoegd aan
  • Zout, zwarte peper Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk Uien Toegevoegd aan
  • 1 kan Tomaat Toegevoegd aan
  • 100 ml Witte wijnen Toegevoegd aan
  • 1 lepel Suiker Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gedroogde basilicum Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Kruid de zalm met zout en peper en laat minstens 15 minuten rusten.

2. Stap

Fruit vervolgens de knoflook en ui in een verwarmde pan met een beetje olijfolie tot de ui goudbruin is.

3. Stap

Voeg het blik tomaten, de wijn, suiker en basilicum toe. Roer en laat minstens 10 minuten sudderen om de smaken te combineren.

4. Stap

Bak de zalm in een tweede pan of op de grill. Eerst ongeveer 4 minuten aan één kant, draai dan om en bak nog eens 3 minuten of tot hij zacht is.

5. Stap

Leg de afgewerkte zalm op een bord en serveer met tomatensaus en groenten.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten