ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: monicore

Zelfgemaakte kaneelbroodjes gistdeeg

Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het is elke keer weer een schot in de roos. De kaneelbroodjes zijn licht krokant van buiten, heerlijk zacht van binnen en het weelderige laagje zoete glazuur rondt het geheel perfect af. Ze zijn de perfecte begeleider van een heet kopje koffie 's ochtends of een zoete verrassing voor bij de thee 's middags.

ADVERTENTIE
Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Het recept staat in dit artikel

Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Ingrediënten

porties
15

Voor het deeg:

  • 520 g Meel Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 2 Pakket gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 240 ml Warm water Toegevoegd aan
  • 60 ml plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 60 g gesmolten boter Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 200 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Kaneel Toegevoegd aan
  • 80 g gesmolten boter Toegevoegd aan

Voor het glazuur:

  • 200 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Begin voor het kaneelbroodjesrecept met het voorbereiden van het deeg. Meng de bloem, suiker, zout en droge gist in een grote kom. Voeg het warme water, de plantaardige olie en de eieren toe en kneed alles goed door elkaar. Ik raad aan om een krachtige mixer met deeghaak te gebruiken om het werk makkelijker te maken.

2. Stap

Wanneer het deeg goed gekneed is, plaats het dan op een warme plaats en laat het ongeveer 1,5 uur rijzen. Het deeg moet opzwellen tot ongeveer twee keer het volume.

3. Stap

Terwijl het deeg rijst, kun je de vulling voorbereiden. Meng de bruine suiker en kaneel in een kom en zet apart.

4. Stap

Als het deeg gerezen is, kneed je het nogmaals kort op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol het vervolgens uit tot een rechthoek van ongeveer 40cm x 30cm en bestrijk het oppervlak gelijkmatig met de gesmolten boter. Strooi nu het kaneel- en suikermengsel royaal over het deeg.

5. Stap

Rol nu het deeg op vanaf de lange kant en snijd het in plakken van ongeveer 5 cm dik. Om ervoor te zorgen dat de broodjes gelijkmatig bakken, moet je proberen ze zo gelijkmatig mogelijk te snijden.

6. Stap

Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 30 minuten rijzen.

7. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bak de kaneelbroodjes ongeveer 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn.

8. Stap

Meng ondertussen de poedersuiker en melk voor het glazuur en giet dit over de nog warme kaneelbroodjes. Roer het glazuur net voordat je het op de broodjes aanbrengt, zodat het niet uitdroogt en mooi vloeibaar blijft.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten