ADVERTENTIE

Bron :: Elena Photo from Canva

Amerikaanse aardappelen in de schil

Dit recept voor Amerikaanse aardappelen in de schil is snel een favoriet geworden in ons huis. Het is de perfecte combinatie van een knapperige aardappelschil en een zacht gebakken binnenkant.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stuk Grote aardappelen Toegevoegd aan
  • 4 lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • 1 lepel Paprikapoeder gemalen Toegevoegd aan
  • 2 twijgen Rozemarijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de aardappelen. Ik schil ze niet omdat de schil belangrijk is in dit recept.

2. Stap

Snijd de aardappelen vervolgens in kwarten.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de aardappelen toe. Bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Stap

Bestrooi de aardappelen vervolgens met zout, paprikapoeder en zwarte peper. Meng en bak een paar minuten.

5. Stap

Voeg tot slot de takjes rozemarijn toe en laat de aardappelen nog een paar minuten in de pan staan. De rozemarijn geeft de aardappelen een heerlijk aroma en smaak.

6. Stap

Doe de aardappelen over op een bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven op 180°C, of tot ze een mooie gouden kleur hebben.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten