ADVERTENTIE

Bron :: Firn via iStockPhotos

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30

Voor het deeg:

  • 6 Eieren Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 200 g Marsepeinpasta Toegevoegd aan
  • Zest van een biologische citroen Toegevoegd aan
  • 250 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 Pakket bakpoeder Toegevoegd aan

Voor het glazuur:

  • 200 g bitterzoete chocolade Toegevoegd aan
  • 2 lepel kokosolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

1e Om de Baumkuchenspitzen te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 250 graden boven/onderwarmte. Vet dan een broodvorm in en zet deze aan de kant.

2. Stap

Daarna scheiden we de eieren. Ik doe dit altijd voorzichtig, omdat het eigeel een grote invloed heeft op de consistentie van het deeg.

3. Stap

Meng in een grote kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker. Kneed de marsepeinpasta erdoor (een kleine tip: als de marsepein te hard is, kun je deze van tevoren een beetje opwarmen). Voeg dan de citroenschil en de zacht geworden boter toe en meng alles goed door elkaar.

4. Stap

Meng in de volgende stap de bloem en het bakpoeder en zeef dit geleidelijk door het eimengsel om grote klonters te voorkomen.

5. Stap

Klop nu de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het beslag.

6. Stap

Nu is het tijd voor de lagen: Giet ongeveer 2 el van ons beslag in de voorbereide broodvorm en verdeel het gelijkmatig. Herhaal dit proces ongeveer 10-12 keer en bak de cake 3-4 minuten per laag.

7. Stap

Als er geen beslag meer over is, haal je de cake uit de oven en laat je hem goed afkoelen.

8. Stap

Smelt ondertussen de chocolade boven een bain-marie. Als de cake is afgekoeld en omgedraaid, snijd je hem in blokjes. Doop deze blokjes in de gesmolten chocolade en laat ze uitlekken op een rooster. Onze heerlijke feestelijke Baumkuchenspitzen zijn klaar!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten