ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : ali-a

Borscht vegetarische Russische keuken

Ik heb borsjt in veel variaties bereid en ervan genoten, maar deze vegetarische versie springt eruit. Het is vol van smaak en voldoet aan de behoefte aan iets hartigs en vullends zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot vlees. De aardse smaken van de groenten harmoniëren perfect met de zoetzure smaak van de bieten en tomaten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 3 gemiddelde grootte biet Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 2 Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 Kruidnagel Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 1 kleine witte kool Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie dille Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
  • 200 g Zure room Toegevoegd aan
  • 1 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 hardgekookt Eieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Schil en snijd voor het vegetarische borsjt-recept de bieten, wortelen, uien en aardappelen in kleine stukjes. De ervaring leert dat het snijden van de bieten op het einde voorkomt dat je handen te gekleurd worden.

2. Stap

Pel en hak het knoflookteentje en zet apart.

3. Stap

Verhit de plantaardige olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak ze tot ze doorschijnend zijn - dit versterkt de zoete smaak.

4. Stap

Voeg nu de wortels en bieten toe aan de pan en kook alles nog 10 minuten op een middelhoog vuur. Ik raad aan de pan af en toe te schudden om te voorkomen dat de groenten aanbranden.

5. Stap

Voeg de gehakte tomaten en het gehakte knoflookteentje toe en laat nog 5 minuten sudderen.

6. Stap

Voeg dan de aardappelen en de fijngesneden witte kool toe. Breng op smaak met zout en peper. Ik kan alleen maar aanraden om later eventueel iets voorzichtiger te zijn met het zout en de kruiden.

7. Stap

Voeg de groentebouillon toe en laat 20-25 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.

8. Stap

Voeg tot slot de fijngehakte peterselie en dille toe. Een flinke portie van deze kruiden geeft de borsjt zijn authentieke smaken.

9. Stap

Serveer de hete soep met een toefje zure room en een half gekookt ei. Mijn ervaring is dat de borsjtsj de volgende dag nog lekkerder smaakt als de smaken de kans hebben gehad om goed in te trekken! Een sneetje grijs brood past perfect bij borsjt.

10. Stap

Veel plezier met het uitproberen en genieten van dit traditionele Russische recept! En vergeet niet dat je er altijd mee kunt variëren - wees creatief en pas de ingrediënten aan je eigen smaak aan!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten