ADVERTENTIE

Bron :: vschlichting for Adobe Stock

Chocolade uit de oven

Bakken is een van mijn favoriete bezigheden en deze ovengebakken chocoladewrongel is eigenlijk een van mijn favorieten. Het recept is vrij eenvoudig en biedt een leuke variatie op de typische chocolade. En het beste is dat je kunt spelen met de ingrediënten om de chocolade aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 400 g Chocolade (melk, puur of wit - afhankelijk van je voorkeur) Toegevoegd aan
  • Een selectie van toppings zoals noten, gedroogd fruit of marshmallows Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om chocoladewrongel uit de oven te maken, verwarm je eerst de oven voor op 180°C. Ik heb gemerkt dat het het beste is om de oven minstens 10 minuten voor te verwarmen, zodat hij de juiste temperatuur bereikt.

2. Stap

Terwijl de oven voorverwarmt, hakt u de chocolade in kleine stukjes. Afhankelijk van het soort chocolade dat u gebruikt, kan dit makkelijker of moeilijker zijn. Met melkchocolade bijvoorbeeld is het vaak voldoende om het gewoon in stukjes te breken.

3. Stap

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gehakte chocolade gelijkmatig over de bakplaat. Het is belangrijk dat je de chocolade niet opstapelt, anders smelt hij niet goed.

4. Stap

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de chocolade ongeveer 10-12 minuten. Houd de chocolade in de gaten om ervoor te zorgen dat hij niet verbrandt. Hij moet net genoeg gesmolten zijn om gemakkelijk met een lepel uit te smeren.

5. Stap

Haal de bakplaat uit de oven en strooi de toppings van uw keuze gelijkmatig over de gesmolten chocolade. Druk ze een beetje in de chocolade zodat ze goed vastkleven.

6. Stap

Laat de gebroken chocolade volledig afkoelen. Je kunt het ook in de koelkast leggen om het proces te versnellen. Zodra de chocolade hard is, kun je hem in stukken breken en ervan genieten. Chocoladechips verpakt in cellofaan zijn een mooi cadeau voor Kerstmis.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten