ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Peggy_Marco

Chocoladelikeur

Deze chocoladelikeur is een absolute hit op elk feestje en is altijd fantastisch als gasten aankondigen dat ze op korte termijn komen. Het is vrij eenvoudig te maken en de smaak is gewoon hemels. Ik heb het al verschillende keren gemaakt voor verschillende gelegenheden en het was altijd een schot in de roos.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 12 Chocolade voor kinderen Toegevoegd aan
  • 500 ml volle melk Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 200 ml wodka Toegevoegd aan
  • 1 Stuk vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Om de chocoladelikeur te maken, breek je eerst de kinderchocolade in kleinere stukjes. Dit zorgt ervoor dat ze later gemakkelijker smelten in de pot en helpt bij het verkrijgen van een glad eindresultaat.

2. Stap

Doe de melk, room en vanillesuiker in een pan en verwarm. Het hoeft niet te koken, maar moet heet genoeg zijn om de chocolade te smelten. Ik raad aan om constant te roeren om ervoor te zorgen dat het mengsel niet aanbrandt - dit is erg handig gebleken in mijn keuken!

3. Stap

Zodra het warm genoeg is, voeg je de stukjes kinderchocolade toe en smelt je het op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren. Het is belangrijk om hier geduldig te zijn en ervoor te zorgen dat alle chocolade volledig gesmolten is, anders kan de likeur klonterig worden.

4. Stap

Als de chocolade volledig gesmolten is, haal je de pan van het vuur en laat je hem iets afkoelen. Roer er dan heel langzaam de wodka door. Wacht met bottelen tot het mengsel helemaal koud is - zo voorkom je dat de alcohol verdampt.

5. Stap

Nu hoeft de chocoladelikeur alleen nog maar een paar uur in de koelkast, het liefst een nacht. Daar blijft het minstens twee weken goed, maar laten we eerlijk zijn, zo lang gaat het waarschijnlijk niet mee!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten