ADVERTENTIE

Bron :: Gianluca_Dii from Getty Images

Courgetterisotto met parmezaan

Heerlijke courgette risotto met parmezaan. Het recept is eenvoudig, maar het vergt wat tijd en geduld bij het koken. Het resultaat is het echter waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 300 g Arborio rijst Toegevoegd aan
  • 1 stuk courgette Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 50 g Boter Toegevoegd aan
  • 100 g Parmezaanse kaas Toegevoegd aan
  • Zout, zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd eerst de ui fijn en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie.

2. Stap

Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Stap

Voeg de rijst toe aan de pan en laat hem goudbruin worden, bedruip hem dan geleidelijk met de bouillon. Hier is een belangrijke regel voor het bereiden van risotto - voeg altijd net genoeg bouillon toe om de rijst te bedekken en laat dan staan tot de bouillon is opgenomen.

4. Stap

Rasp ondertussen de courgette en parmezaan.

5. Stap

Als de rijst bijna klaar is, voeg je de geraspte courgette toe.

6. Stap

Zodra de rijst helemaal gaar is (hij moet nog een beetje beetgaar zijn), voeg je de boter en geraspte parmezaanse kaas toe. Op dit punt zou ik het niet meer koken, maar gewoon roeren en op het fornuis laten staan. Dit is mijn eigen truc voor een perfecte risotto - de parmezaanse kaas en boter moeten pas aan het eind worden toegevoegd om hun onmiskenbare smaak en romigheid te behouden.

7. Stap

Breng de risotto ten slotte op smaak met zout en peper.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten