ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Eenvoudige Italiaanse verse Bruschetta

Dit is mijn favoriete voorgerecht geworden voor familiebijeenkomsten en gezellige borrels. Het is niet chic, maar het is ongelooflijk smaakvol, en het maakt zeker mooie herinneringen met elke hap.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 6 Rijpe tomaten (Roma-tomaten zijn het lekkerst) Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Volume Verse basilicumblaadjes, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel balsamicoazijn Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • Stokbrood of Italiaans brood Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het goed wassen van de tomaten. Tomaten ontpitten en in kleine stukjes snijden is een kleine moeite, maar het is elke plak waard. Rijpe en verse tomaten maken de bruschetta smaakvoller.

2. Stap

Meng gehakte tomaten, gehakte knoflook en gehakte basilicumblaadjes in een kom. Wees gul met je basilicum. Volgens het advies van mijn oma kun je nooit genoeg basilicum in bruschetta hebben.

3. Stap

Breng op smaak met zout en voeg balsamicoazijn toe. Roer het mengsel goed door.

4. Stap

Giet de olijfolie er geleidelijk bij terwijl je blijft mixen. Het is belangrijk om de olie er langzaam bij te gieten om de textuur en de versheid van de bruschetta te behouden.

5. Stap

Snijd je stokbrood of Italiaans brood in plakjes. De dikte van het sneetje speelt een cruciale rol bij het perfect houden van het bruschetta-mengsel. Ik geef de voorkeur aan een dikte van ongeveer een centimeter, omdat het een ideale balans geeft van knapperige en zachte texturen na het roosteren.

6. Stap

Rooster de sneetjes brood lichtjes in de oven of zelfs op de grill tot ze goudbruin zijn. Vers geroosterd brood maakt het gerecht knapperig en dat contrasteert uitstekend met de sappige tomaten.

7. Stap

Laat het brood een beetje afkoelen. Wrijf wat knoflook op het brood voor wat extra smaak en beleg de sneetjes dan met een flinke schep van het tomaten-basilicummengsel. Voeg meer zout toe indien nodig.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten