ADVERTENTIE

Bron :: MurzikNata from Getty Images

Eggnog met rum

Traditionele advocaat op een onconventionele manier bereid met rum.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 5 stuk Eidooiers Toegevoegd aan
  • 1 stuk Heel ei Toegevoegd aan
  • 100 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 100 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 200 ml Donkere rum Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Meng in een kom de eidooiers en het hele ei met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Dit is een belangrijke stap, want goed gemengde eieren en suiker vormen de basis voor de likeur. Ik raad aan om een elektrische handmixer te gebruiken voor een perfect glad resultaat.

2. Stap

Giet de melk en room in een steelpan en laat ze op middelhoog vuur verwarmen, maar niet koken!

3. Stap

Zet de pan van het vuur en giet het eimengsel langzaam in de pan, onder voortdurend roeren. Dit is een beetje een lastig proces, maar zeker de moeite waard. Het geleidelijk toevoegen van het mengsel zorgt ervoor dat de eieren niet indikken.

4. Stap

Zet alles terug op het vuur en laat op laag vuur ongeveer 5-7 minuten al roerend koken tot het mengsel dikker wordt.

5. Stap

Voeg tot slot de rum toe en meng goed.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten