ADVERTENTIE

Bron :: pixabay : fotoblend

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 200 g Zoete amandelen Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 3 eiwitten Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel citroensap Toegevoegd aan
  • Geraspte schil van een halve citroen Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Amandelmakronen bakken Begin met de amandelen. Hier raad ik aan om echt rauwe, ongepelde amandelen te gebruiken. Rooster de amandelen voorzichtig in een pan om hun volle smaak vrij te geven. Laat ze vervolgens licht afkoelen en pel de amandelen.

2. Stap

Maal de amandelen tot amandelmeel in een blender of keukenmachine. Deze stap geeft je bitterkoekjes een bijzonder fijne textuur.

3. Stap

Scheid de eieren en klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Een kleine tip: voeg een snufje zout toe om de eiwitten sneller te laten opstijven. Zodra de eiwitten stevige pieken vormen, kun je geleidelijk de suiker toevoegen en blijven kloppen tot het mengsel glanzend wordt.

4. Stap

Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe voor extra frisheid. Spatel dan voorzichtig het amandelmeel erdoor om de eiwitten een luchtige textuur te geven.

5. Stap

Leg met een lepel kleine hoopjes van het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik raad aan om wat ruimte tussen de bitterkoekjes te laten, want ze zullen een beetje uit elkaar vallen tijdens het bakken.

6. Stap

Bak de bitterkoekjes vervolgens ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden tot ze goudbruin zijn. Ze moeten een beetje knapperig zijn aan de buitenkant, maar nog steeds lekker zacht aan de binnenkant.

7. Stap

Laat de amandelmakronen volledig afkoelen en bestuif ze dan met poedersuiker. Het bestuiven geeft de bitterkoekjes hun typische winterse uiterlijk en extra zoetheid.

8. Stap

Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten