ADVERTENTIE

Bron :: Luiz Henrique Mendes via iStockPhotos

Gebakken bakbananen uit Colombia

Een van mijn favoriete gerechten is gebakken bakbananen (plantain eng). Ik probeerde het voor het eerst tijdens mijn reis naar Colombia en vond het absoluut heerlijk. Nu maak ik het heel vaak omdat het eenvoudig maar ongelooflijk lekker is. Bakbananen zijn een echte traktatie als je ze goed klaarmaakt. Hier deel ik mijn beste trucs om perfect gebakken bakbananen te krijgen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Stuk Bakbananen Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Om gebakken bakbananen te bereiden, pel je de bakbananen. Houd er bij het pellen rekening mee dat bakbananen iets moeilijker te pellen zijn dan gewone bananen. Pas dus op dat je je handen niet bezeert.

2. Stap

Snijd de bakbananen in plakken van ongeveer 1 cm dik. Als je dikkere plakken maakt, duurt het langer voordat ze gaar zijn.

3. Stap

Verhit de olie in een pan. Ik raad aan om genoeg olie te gebruiken zodat de plakjes bakbanaan erin kunnen drijven. De olie moet heel heet zijn voordat je de bananen toevoegt.

4. Stap

Wanneer de olie heet genoeg is, voeg je de bananenschijfjes toe. Het is belangrijk om de pan niet te vol te doen, want dan daalt de kooktemperatuur en worden de bananen niet gelijkmatig gaar.

5. Stap

Bak de bakbananen tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Omdat bakbananen van nature zoet zijn, karamelliseren ze snel. Laat ze dus niet te lang in de olie liggen, anders verbranden ze.

6. Stap

Haal de gebakken bakbananen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

7. Stap

Bestrooi de gebakken bakbananen met een snufje zout en serveer.

8. Stap

Ik hoop dat jullie net zo van deze gegrilde bakbananen genieten als ik. Je kunt ze serveren als snack, bijgerecht of zelfs als dessert.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten