ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: morwanobed

Gefrituurde bloemkool, eenvoudig bereid

Ik ben dol op gebakken bloemkool. Het is een recept dat ik keer op keer maak. De bloemkool wordt knapperig en smakelijk en krijgt altijd lovende kritieken van al mijn gasten. De totale bereidingstijd is ongeveer 35 minuten en het recept is genoeg voor ongeveer 4 porties. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hele proces is vrij eenvoudig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 groot bloemkool Toegevoegd aan
  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan
  • 250 g paneermeel Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Olie om te frituren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Om gebakken bloemkool te maken, verdeel je de bloemkool in roosjes. Zorg ervoor dat alle stukjes ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig bakken.

2. Stap

Meng de bloem, zout en peper in een grote kom. Klop in een tweede kom de eieren los en bereid in een derde kom het paneermeel. Ik vind het handig om mijn werkblad van tevoren te organiseren om het proces te versnellen.

3. Stap

Bestrooi de bloemkoolroosjes eerst met het bloemmengsel, dan met de losgeklopte eieren en als laatste met het paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.

4. Stap

Verhit voldoende olie in een diepe pan. Bak de roosjes in batches tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ik raad aan om niet te veel roosjes tegelijk te bakken, anders daalt de temperatuur van de olie en worden de roosjes vettig in plaats van knapperig.

5. Stap

Laat de gebakken bloemkoolroosjes uitlekken op keukenpapier en zout ze licht voor het serveren. Ik hoop dat je dit recept net zo lekker vindt als ik. Het is niet alleen heerlijk, maar ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet te krijgen. Smakelijk!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten