ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: mdiaz9

Gekonfijte appels zoals op de kerstmarkt

Gekonfijte appels zijn een groot succes op elk feest. Dit recept is het resultaat van vele pogingen, mijn verlangen om te experimenteren en de wens om de perfecte balans te vinden tussen de zoetheid van de suiker en de knapperige appel. Ik hoop dat je er net zoveel plezier aan beleeft om het klaar te maken en ervan te genieten als ik.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 6 kleine Appel Toegevoegd aan
  • 400 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 ml water Toegevoegd aan
  • Een paar druppels rode voedselkleurstof (optioneel) Toegevoegd aan
  • 6 Houten stokken Toegevoegd aan
  • Decoratie zoals hagelslag, koekkruimels Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om gekonfijte appels te maken, was en droog je de appels grondig. Verwijder de steeltjes en steek in plaats daarvan de houten stokjes in de appels. De stokjes erin steken is bijzonder gemakkelijk als je eerst een klein gaatje voorboort met een shashlikspies.

2. Stap

Doe de suiker en het water in een grote pan en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Het is belangrijk om niet te stoppen met roeren, anders verbrandt de suiker en verpest je het hele recept. Verlaag het vuur tot matig en laat sudderen tot je een medium dikke siroop hebt. Persoonlijk gebruik ik graag een keukenthermometer om de perfecte consistentie van de siroop te krijgen. De optimale temperatuur is ongeveer 145-150°C, wat het zogenaamde "hard crack" stadium is.

3. Stap

Haal van het vuur, voeg de voedselkleurstof toe en roer goed door. Deze stap is optioneel en alleen voor degenen die een specifieke kleur willen. Ik laat het meestal weg omdat ik de gouden karamelkleur van de suiker mooi genoeg vind.

4. Stap

Dompel de appels afzonderlijk in de siroop en bedek ze volledig. Het coaten moet snel gebeuren, want de siroop wordt heel snel hard zodra hij afkoelt.

5. Stap

Versier de gekonfijte appels eventueel met een laagje en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat volledig afkoelen tot de suikerlaag hard wordt. Geniet van de gekonfijte appels zoals ze worden verkocht op de kerstmarkt!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten