ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: pastel100

Gemakkelijk Authentiek Italiaans Tiramisu-Recept

Er is iets speciaals aan de combinatie van rijke, met espresso doordrenkte koekjes en de zoete, romige mascarponecrème dat je rechtstreeks naar Italië brengt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 2 kopjes Van sterke espresso, gekoeld Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Rum of brandy (optioneel) Toegevoegd aan
  • 3 Grote eieren, gescheiden Toegevoegd aan
  • 34 Kop Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 8 oz Van mascarpone kaas Toegevoegd aan
  • 1 Kop Zware room Toegevoegd aan
  • 2 pakketten Van ladyfinger koekjes Toegevoegd aan
  • Cacaopoeder om af te stoffen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

270 min.
1. Stap

Meng de espresso en rum of brandy in een ondiepe schaal. Zet dit apart. Het toevoegen van een vleugje likeur geeft een authentieke en robuuste smaak aan het dessert, maar sla het gerust over als je de voorkeur geeft aan een alcoholvrije versie.

2. Stap

Klop in een grote kom de eierdooiers en suiker samen tot een romig, lichtgeel mengsel. Dit kan een paar minuten duren, maar wees geduldig, want deze stap is cruciaal om die rijke, romige textuur te krijgen.

3. Stap

Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en klop tot een gladde massa.

4. Stap

Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken. Dit maakt je tiramisu luchtiger. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarpone- en dooiermengsel.

5. Stap

Klop in een aparte kom de slagroom tot zachte pieken. Spatel dit voorzichtig door het mascarponemengsel en het eimengsel, zodat een luchtige en romige textuur ontstaat.

6. Stap

Doop elke ladyfinger in het espresso en rum mengsel en zorg ervoor dat elke kant bedekt is. Wees snel om te voorkomen dat de koekjes te doordrenkt en klef worden. Leg ze op de bodem van een schaal.

7. Stap

Leg de helft van het mascarponeroommengsel op de ladyfingers. Herhaal met nog een laag gedoopte ladyfingers en mascarponecrème.

8. Stap

Dek af en zet minstens 2-4 uur in de koelkast, of indien mogelijk een nacht. De smaken worden intenser en het dessert wordt nog lekkerder na een nacht in de koelkast.

9. Stap

Bestuif de bovenkant voor het serveren royaal met cacaopoeder. Dit dessert is ideaal om gekoeld uit de koelkast te serveren.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten