ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: SBZUS

Gemakkelijk gekruide bloemkool hummus

Dit recept voor Bloemkool Hummus is een fantastische variatie op de traditionele Midden-Oosterse dip.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 Middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden Toegevoegd aan
  • 4 tbls Olijfolie, verdeeld Toegevoegd aan
  • 5 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls tahini Toegevoegd aan
  • Sap van een citroen Toegevoegd aan
  • 14 Kop Van water Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Optioneel voor garnering: een handvol peterselie, een vleugje paprikapoeder of een drupje extra olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het stomen van je bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn. Dit duurt meestal ongeveer 15 minuten, maar houd ze wel in de gaten. Het is niet de bedoeling dat ze te gaar worden, anders worden ze te papperig en verliezen ze hun natuurlijke zoetheid.

2. Stap

Zodra je bloemkool gekookt is, laat je hem ongeveer 10 minuten afkoelen. Dit is een cruciale stap die veel mensen overslaan, maar het is essentieel omdat hete bloemkool in de keukenmachine een onaangename textuur kan krijgen.

3. Stap

Terwijl de bloemkool afkoelt, verhit je 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit je de gehakte knoflook tot ze net goudbruin zijn. Deze stap geeft een heerlijke diepe smaak aan de hummus; ik geef er de voorkeur aan boven het gebruik van rauwe knoflook, die soms overheersend kan zijn.

4. Stap

Meng vervolgens in een keukenmachine de gestoomde bloemkool, de gesauteerde knoflook, tahini, citroensap, de resterende 2 eetlepels olijfolie en 1/4 kopje water. Mix tot een gladde massa. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kun je meer tahini toevoegen voor de rijkdom, of extra citroensap voor de pittigheid. Bij hummus gaat het om de balans, dus pas het recept naar wens aan.

5. Stap

Zodra je mengsel glad en romig is, breng je het op smaak met zout. De sleutel tot een goede hummus is goed kruiden. Je wilt al die mooie smaken naar boven halen.

6. Stap

Breng de hummus ten slotte over in een serveerschaal. Met het garneren kun je je creativiteit de vrije loop laten - ik voeg graag een snufje paprikapoeder, wat gehakte peterselie en een drupje olijfolie toe voor dat beetje extra.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten