ADVERTENTIE

Bron :: Monstera from Pexels

Geroosterde kalkoen

Recept voor een heerlijke gebraden kalkoen die geschikt is voor familiebijeenkomsten en feesten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees:

  • 1 stuk Wortel Toegevoegd aan

Voor de kruidenboter:

  • 134 mok Boter Toegevoegd aan
  • 212 lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 5 lepels Citroensap Toegevoegd aan
  • 12 lepels Citroenschil Toegevoegd aan
  • 5 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • Zout, zwarte peper Toegevoegd aan

Aan de binnenkant van de kalkoen:

  • Zout en zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 5 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 De Handvol Peterselie Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Bereid de kalkoen de avond voor het serveren.

2. Stap

Was het van binnen en van buiten onder stromend water. Droog hem daarna af met een keukendoek.

3. Stap

Meng de ingrediënten voor de kruidenboter in een kom.

4. Stap

Verdeel de boter met je handen over het oppervlak van de kalkoen.

5. Stap

Leg de kalkoen in een grote, lage ovenschaal.

6. Stap

Zout en peper de binnenkant van de kalkoen en wrijf de binnenkant in met de ingrediënten voor de binnenkant.

7. Stap

Bind de kalkoendijen samen met keukentouw. Steek een kookthermometer vanaf de onderkant in de poot.

8. Stap

Dek de kalkoen af met folie en bak minstens 8 uur op 100 graden Celsius.

9. Stap

Ontdoe de kalkoen 's ochtends en braad een uur op 200°C. De temperatuur op de thermometer moet aan het einde van de braadtijd ongeveer 76°C zijn.

10. Stap

Nadat je de kalkoen uit de oven hebt gehaald, dek je hem weer af met folie en laat je hem nog 25 minuten rusten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten