ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Gezonde Chocolade Kokos Ballen

Het recept is niet alleen eenvoudig, maar kan ook in een mum van tijd worden gemaakt, waardoor het mijn favoriet is voor onverwachte gasten en plotselinge zoete trek.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 2 kopjes Ongezoete geraspte kokos Toegevoegd aan
  • 1 Kop Gecondenseerde melk Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Halfzoete of melkchocoladechips Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van kokosolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het combineren van de geraspte kokos met gecondenseerde melk in een mengkom. Deze synergie van twee eenvoudige ingrediënten vormt het hart van onze Chocolade Kokos Ballen. Zorg ervoor dat je ze goed mengt tot ze een licht plakkerig mengsel vormen.

2. Stap

Zodra het mengsel klaar is, vorm je er kleine balletjes van 1 inch van. Nu raad ik aan om een kleine ijsschep te gebruiken om de balletjes uniform en netjes gevormd te houden. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

3. Stap

Nadat de balletjes gevormd zijn, vries je ze ongeveer 20 minuten in. Deze stap is cruciaal, want zo voorkom je dat de kokosballetjes uit elkaar vallen als je ze in de chocolade doopt.

4. Stap

Terwijl de kokosballetjes afkoelen, begin je met het voorbereiden van de chocoladedip. Smelt de chocoladeschilfers met kokosolie boven een ketel of in de magnetron. Vergeet niet om de chocolade voortdurend te roeren om te voorkomen dat het aanbrandt en om een gladde consistentie te behouden.

5. Stap

Zodra de chocolade gesmolten is, dompel je de balletjes één voor één in de chocolade met behulp van een vork. Het is normaal dat er overtollige chocolade op de balletjes zit. Schud het overtollige er gewoon af voor u ze terug op het perkamentpapier plaatst. Deze truc zorgt ervoor dat de balletjes er netjes uitzien en niet overdreven chocoladeachtig zijn.

6. Stap

Nadat alle ballen gedoopt zijn, laat u ze rusten tot de chocolade hard wordt. Je kunt dit proces versnellen door ze ongeveer 10 minuten in de koelkast te leggen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten