ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Pexels

Glutenvrije koekjes met cacao

Glutenvrije koekjes met cacao is een van mijn favoriete recepten en ik heb het al ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden. Deze glutenvrije koekjes zijn zacht, heerlijk en makkelijk te bakken. Ze bevatten geen gluten, maar ze zijn zo lekker dat je het niet eens mist. Of je nu coeliakie hebt of gewoon minder tarwe wilt eten, deze koekjes zijn een echte traktatie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 200 g Glutenvrij meel Toegevoegd aan
  • 12 TL bakpoeder Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
  • 100 g Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 125 g Ongezouten boter, kamertemperatuur Toegevoegd aan
  • 1 groot ei Toegevoegd aan
  • 1 TL Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om glutenvrije koekjes met cacao te bakken, verwarm je de oven voor op 180°C en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Het bakpapier zorgt ervoor dat de koekjes niet aan de plaat blijven plakken en maakt het achteraf veel makkelijker schoon te maken.

2. Stap

Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de cacao. Zorg ervoor dat je genoeg roert om ervoor te zorgen dat deze droge ingrediënten volledig gemengd zijn. Dit zorgt voor een gelijkmatig bakresultaat.

3. Stap

Klop in een aparte grote kom de boter en suiker luchtig. Hier is geduld vereist, het mengsel moet echt luchtig zijn!

4. Stap

Voeg het ei en het vanille-extract toe aan het boter-suikermengsel en klop goed. Weersta de verleiding om meer dan één ei toe te voegen. Eén is genoeg!

5. Stap

Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten. Het is belangrijk om ze niet allemaal tegelijk toe te voegen, anders kan het meel gaan klonteren. Blijf roeren tot je een soepel deeg hebt.

6. Stap

Schep het deeg nu in porties op de voorbereide bakplaat. Maar laat wel genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zullen tijdens het bakken iets uit elkaar vallen.

7. Stap

Bak de koekjes 12-15 minuten. Ze moeten stevig zijn aan de randen maar nog een beetje zacht in het midden - ze zullen steviger worden als ze afkoelen.

8. Stap

Laat de glutenvrije koekjes volledig afkoelen voor je ze serveert. Ook al is het moeilijk om te wachten - afkoelen is een belangrijk proces om de perfecte textuur van de koekjes te krijgen! Smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten