ADVERTENTIE

Bron :: Nicolas Garrat via Getty Images

Groenteschotel met prei 3 ingrediënten

"Crème van prei is een heerlijk recept dat ik al vaak in mijn familie heb gemaakt. Het biedt een romige textuur in combinatie met de unieke smaak van prei. Het is gemakkelijk te bereiden en is een geweldig bijgerecht voor vlees of vis. Dankzij de zachte romigheid en de milde uiensmaak van de prei smelt deze preiroom letterlijk in de mond.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Bars Prei Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon boter Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om prei te koken, begin je met het grondig wassen van de prei. Ik raad aan om ze in de lengte doormidden te snijden en onder stromend water af te spoelen om vuil en zand te verwijderen. Snijd de prei vervolgens in dunne plakjes.

2. Stap

Smelt de boter in een middelgrote steelpan. Zorg ervoor dat de boter niet verbrandt - een middelhoog vuur is ideaal.

3. Stap

Voeg de gesneden prei toe en bak in de boter tot het zacht en doorschijnend is. Ongeveer 10 minuten. Ik weet uit jarenlange ervaring dat dit een enorm verschil maakt voor de smaak.

4. Stap

Giet de room erbij en laat het mengsel 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur of tot het ingedikt is. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.

5. Stap

Breng tot slot op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vergeet niet om de prei steeds opnieuw te proeven, want de peper en nootmuskaat kunnen erg overheersen.

6. Stap

Geniet van de preicrème warm en vers uit de pan. Het past perfect bij veel hoofdgerechten of kan gewoon met knapperig brood worden gegeten. Eet smakelijk!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten