ADVERTENTIE

Bron :: Esin Deniz via Adobe Stock

Hamsi Tava - gebakken sardientjes Turkije

"Hamsi Tava" is een van mijn favoriete Turkse gerechten. Het is een klassiek kustgerecht dat voornamelijk wordt bereid met verse sardines. Ik kwam het voor het eerst tegen op mijn reis naar de Zwarte Zeekust van Turkije en was onder de indruk van de eenvoud en heerlijke smaak. Sardientjes worden in maïsmeel gedoopt en krokant gebakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Verse sardines Toegevoegd aan
  • 2 Kopjes Maïs grutten Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 citroen Toegevoegd aan
  • Olijfolie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Voor het "Hamsi Tava" recept begin je met het schoonmaken van de sardines: Verwijder de kop en de ingewanden en spoel ze grondig. Laat de sardientjes heel, zo behouden ze hun natuurlijke smaak tijdens de bereiding.

2. Stap

Droog de sardientjes vervolgens licht af en kruid ze met zout en peper.

3. Stap

Wentel elke sardine in de maïzena om ze lichtjes in paneermeel te wentelen. Dit geeft de sardientjes een knapperige textuur wanneer ze gebakken worden.

4. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

5. Stap

Zodra de olie heet is, doe je de sardientjes in de pan en bak je ze ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. De juiste frituurtemperatuur maakt hier het verschil, want te hete olie zal de sardientjes verbranden en te koele olie zal ze sponzig maken.

6. Stap

Laat de sardientjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer de Turkse "Hamsi Tava" warm, gegarneerd met schijfjes verse citroen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten