ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : TYNZA

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 Gram zuurkool Toegevoegd aan
  • 200 Gram Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Paprikapoeder Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Marjolein Toegevoegd aan
  • 1 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Karwijzaad om te strooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om de zuurkoolsoep te koken, schil je de aardappelen en snijd je ze in kleine blokjes. Het is belangrijk om de stukken gelijkmatig en niet te groot te snijden, zodat ze snel gaar worden.

2. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Bij het snipperen van de ui laat ik graag de wortel eraan zitten, zodat de ui bij elkaar blijft tijdens het snipperen en de scheurtjes eruit blijven.

3. Stap

Verhit de olie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze doorschijnend zijn. Het is belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten, zodat ze niet verbranden.

4. Stap

Voeg vervolgens de zuurkool toe en bak kort mee. Mijn persoonlijke aanbeveling is om zuurkool van hoge kwaliteit te gebruiken, bij voorkeur zelfgemaakt of van een plaatselijke slager.

5. Stap

Voeg vervolgens de aardappelen en kruiden toe en meng alles goed door elkaar.

6. Stap

Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn. Tijdens deze fase moet je de soep af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.

7. Stap

Breng de zuurkoolsoep op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met karwijzaad. Maar wees voorzichtig met het zout, de zuurkool is al gezouten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten