ADVERTENTIE

Bron :: bonchan via iStockPhotos

Het beste wafelbeslagrecept

Ik heb dit wafelrecept al heel vaak gemaakt en het is altijd een grote hit bij mijn familie en vrienden. De ingrediënten maken de wafels heerlijk luchtig en licht, maar ook lekker knapperig. Het is het perfecte basisrecept waaraan je naar believen toppings kunt toevoegen!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 250 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 450 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g gesmolten boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Hoe maak je wafelbeslag? Meng eerst de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een grote kom. Ik raad aan om alles heel goed te mengen, zodat er aan het eind geen klontjes meer zijn.

2. Stap

Klop in een andere kom de eieren los en voeg dan de melk en gesmolten boter toe. Ik heb gemerkt dat het beter is om de boter een beetje af te laten koelen voordat je het toevoegt aan de andere vloeibare ingrediënten om te voorkomen dat de eieren gaan koken.

3. Stap

Voeg nu de vloeibare ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Maar roer niet te veel - een paar kleine klontjes zijn prima en zorgen ervoor dat de wafels lekker luchtig worden.

4. Stap

Laat het deeg ongeveer 5 minuten rusten. Verwarm in die tijd het wafelijzer en vet het lichtjes in.

5. Stap

Bak het wafelbeslag in het wafelijzer tot de wafels goudbruin zijn. Elke wafel heeft meestal ongeveer 4-5 minuten nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van het wafelijzer.

6. Stap

En de beste wafels zijn klaar! Ze smaken heerlijk met poedersuiker, ahornsiroop, vers fruit of gewoon zo.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten