Bron :: Alexander Raths via Adobe Stock
Karpfen Blau op Oma's manier
Karpfen Blau is een traditioneel Duits gerecht dat vaak met Kerstmis wordt geserveerd. De karper wordt gekookt in een pittige bouillon en vervolgens geserveerd in een speciale blauwe saus. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook gezond, omdat karper rijk is aan omega-3-vetzuren.
Ingrediënten
Voor de karper
- 1 Stuk Verse karper
- 2 l water
- 250 ml azijn
- 2 Stuk Uien
- 5 Stuk Peperkorrels
- 2 Stuk Laurierbladeren
- 1⁄2 Confederatie Peterselie
Voor de saus
- 250 ml Karperbouillon
- 125 g boter
- 50 g Bloem
- 1 Eetlepel citroensap
- 2 Eigeel Eieren
Laatste folders
Procedure
Om blauwe karper klaar te maken, eerst de karper voorbereiden. Schub en reinig de vis. Snijd de vis daarna in ongeveer 5 cm dikke plakjes.
Breng in een grote pan het water, azijn, uien, peperkorrels, laurierblaadjes en peterselie aan de kook.
Doe de karper in de kokende bouillon en laat ongeveer 20 minuten trekken.
Voor de saus, smelt boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg vervolgens de karperbouillon en citroensap toe. Verfijn de saus met de eierdooiers. Het traditionele 'blauwe karper' recept is klaar om te serveren!
Serveer de karper met de saus. Eet smakelijk!