ADVERTENTIE

Bron :: kabVision for Adobe Stock

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 300 g Spaetzle Toegevoegd aan
  • 500 g zuurkool Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 100 g spek Toegevoegd aan
  • 1 lepel olie Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 TL Karwijzaad Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Om Krautspätzle te bereiden, hak je eerst de uien en het spek fijn. Deze stap zorgt ervoor dat deze ingrediënten gelijkmatig garen en hun smaken goed verdelen.

2. Stap

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de bacon. Ik raad aan het spek niet te krokant te bakken, anders wordt het te hard.

3. Stap

Voeg de uien toe en bak tot ze doorschijnend zijn. Het stomen van de uien in het gesmolten spek zorgt voor een bijzonder sterke smaak.

4. Stap

Voeg de zuurkool en karwijzaadjes toe en laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Als je wilt, kun je de kool afgieten met een beetje water of bouillon om hem sappiger te maken.

5. Stap

Meng de spaetzle door de kool en breng op smaak met zout en peper. Ik vind dat versgemalen peper hier een groot verschil maakt.

6. Stap

Meng de kool-spaetzle weer goed en laat nog een paar minuten sudderen. Dit zorgt ervoor dat de spätzle de smaken van de kool opneemt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten