ADVERTENTIE

Bron :: Natascha by Adobe Stock

Maak je eigen chocolade chips 5 ingrediënten

Dit recept voor chocoladewrongel is geperfectioneerd na talloze pogingen en mislukkingen in mijn eigen keuken. De sleutel is de juiste chocolade en de juiste suiker. De chocolade wordt zachtjes gesmolten en vervolgens afgewerkt met een topping die hem extra knapperig maakt. Er gaat niets boven zelfgemaakte chocolade - geloof me!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 500 g bitterzoete chocolade Toegevoegd aan
  • 200 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 100 g Gedroogd fruit (bijv. veenbessen, sultana's) Toegevoegd aan
  • 100 g Noten (bijv. amandelen, hazelnoten, walnoten) Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zeezout Toegevoegd aan
  • 2 lepel Kokossuiker (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om zelf chocoladechips te maken, breek je de pure chocolade in stukjes en doe je ze in een hittebestendige kom. Het beste resultaat krijgt u als u de chocolade smelt in een bain-marie op lage temperatuur. Zorg ervoor dat er geen water in de chocolade komt, want dat kan de consistentie beïnvloeden.

2. Stap

Hak ondertussen de noten en het gedroogde fruit fijn. Ik heb hier geleerd dat de stukjes niet te klein moeten zijn, zodat ze later in de chocolade goed tot hun recht komen.

3. Stap

Zodra de chocolade gesmolten is, giet je het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi het zout en eventueel de kokossuiker erover en verdeel de stukjes noten en fruit gelijkmatig.

4. Stap

Smelt nu de witte chocolade op dezelfde manier als de pure chocolade en druppel die met een lepel over de nog vloeibare pure chocolade. Teken met een houten prikker patronen in de chocolade voor een gemarmerd effect.

5. Stap

Laat de gebroken chocolade minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je het in stukken breken en genieten! De restjes chocolade kunnen gemakkelijk worden bewaard in een luchtdichte verpakking.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten