ADVERTENTIE

Bron :: min che from Pexels

Ongebakken tiramisu

Dit is een recept voor een makkelijke no-bake tiramisu zonder mascarpone die ik al verschillende keren heb gemaakt voor vrienden en familie. In plaats van mascarpone heb ik de al algemeen verkrijgbare ricotta en zoete room gebruikt. Het is een geweldig alternatief voor degenen die niet van mascarpone houden of het niet kunnen eten. Tiramisu is romig, heerlijk en snel klaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 250 gram Ricotta Toegevoegd aan
  • 200 ml Zoete room Toegevoegd aan
  • 100 gram bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 verpakking E-mail Toegevoegd aan
  • 200 ml Sterke espresso of zwarte koffie Toegevoegd aan
  • 2 lepels Rum (optioneel) Toegevoegd aan
  • 3 lepels Cacaopoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Klop in een kom de ricotta met de zoete room en poedersuiker met de hand of met een elektrische mixer. Mix tot je een glad en romig mengsel krijgt.

2. Stap

Meng in een kommetje de espresso met de rum. Doop de koekjes kort in dit mengsel en leg ze op de bodem van een langwerpige ovenschaal.

3. Stap

Verdeel een laag ricottamengsel over de koekjeslaag. Herhaal het proces (koekjes - room) tot alle ingrediënten op zijn. De bovenste laag moet room zijn.

4. Stap

Bestrooi de afgewerkte tiramisu met cacaopoeder. Zet het dessert minstens 4 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een nacht.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten