ADVERTENTIE

Peer salma pot

Voor mij is het meest bevredigende moment wanneer ik in de keuken bezig ben met de voorbereidingen voor de winter en aan het koken ben. Deze jam is niet alleen zoet, maar door de pittige kruiden is het ook een perfect bijgerecht voor vlees!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 db Birsalma Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 112 l water Toegevoegd aan
  • 5 db Anjers Toegevoegd aan
  • 2 db Lang kaneelstokje Toegevoegd aan
  • 1 citroen Leve Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Was de sla eerst grondig en schil ze. Let op de schilresten, die worden ook grondig verwijderd. Leg de geschilde vruchten in een beetje water gedrenkt in citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

2. Stap

Snijd de sla vervolgens in grotere stukken en verwijder de kern. Het is belangrijk om hier op de snijtechniek te letten, want de witlof is erg hard en kan gemakkelijk onder een scherp mes wegglijden.

3. Stap

Meng het water en de suiker in een grote steelpan en voeg dan de kaneel en kruidnagel toe. Verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Dit maakt een uitstekende siroopbasis die tegelijkertijd zoet en kruidig is.

4. Stap

Voeg de stukjes kweepeer toe aan de kokende siroop en laat afgedekt op een middelhoog vuur ongeveer 1 uur koken. Roer af en toe om te voorkomen dat het fruit op de bodem van de pan verbrandt.

5. Stap

Wanneer de kweepeer mooi zacht is geworden en de kleur van de siroop heeft aangenomen, haal je hem van het vuur en laat je hem afkoelen. Giet de afgewerkte pot in een pot, sluit af en bewaar op een koele, donkere plaats.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten