ADVERTENTIE

Bron :: canva

Perensoep

Deze romige, voedzame perenroomsoep werd geboren in mijn eigen keuken op een herfstmiddag, toen we een hele mand vol peren in onze tuin hadden staan. Ik ben er dol op, het heeft het effect van een warme knuffel midden in de herfst.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 db Middelgrote zwezerik, Toegevoegd aan
  • 1 db Rapen, Toegevoegd aan
  • 1 db Uien, Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon, Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • Koudgeperste olijfolie, Toegevoegd aan
  • Een paar druppels citroensap, Toegevoegd aan
  • Verse peterselie om te serveren. Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

29 min.
1. Stap

Maak de groenten en peren schoon en snijd ze in blokjes. Fruit de uien in olijfolie en voeg dan de wortelen en peren toe. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.

2. Stap

Voeg de bouillon, zout en peper toe. Dek af en laat 15-20 minuten sudderen op laag vuur.

3. Stap

Mix met een staafmixer tot het romig is. Als je het te dik vindt, kun je een beetje water toevoegen. Druppel er aan het einde een paar druppels citroensap door voor een frisse, pittige smaak.

4. Stap

Serveer bestrooid met peterselie. Ik raad aan een beetje room aan de soep toe te voegen voor een nog rijkere smaak.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten