Bron :: kabVisio from Getty Images
Perentaart met cheesecake
Dit dessert staat voor mij synoniem aan de herfst en de bereiding is niet alleen makkelijk maar ook erg leuk. De romige kwark, sappige peren en knapperig gebak creëren een perfecte harmonie van smaken die gegarandeerd in de smaak vallen.
Ingrediënten
- 350 g Halfgrove bloem
- 200 g Suiker
- 1 bal Vanillesuiker
- 200 g Boter
- 1 Lepel Bakpoeder
- korrel zout
- 2 stukjes ei
- 4 stukjes peren
- 500 g Cottage kaas
- 1 Verpakking Custardpoeder
- 100 ml Melk
Laatste folders
Procedure
Maak eerst het deeg. Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker, de helft van de vanillesuiker, het bakpoeder en een snufje zout toe. Meng alles door elkaar en voeg de in stukjes gesneden boter en een ei toe. Werk tot een glad deeg dat je in huishoudfolie wikkelt en ongeveer 30 minuten in de koelkast laat rusten.
Maak ondertussen de vulling. Meng in een grote kom de kwark, resterende suiker, eieren, het tweede deel van de vanillesuiker en het custardpoeder en mix alles goed door elkaar tot een gladde massa. Schil de peren, snijd het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm in en rol het deeg uit om de bodem en randen te vormen. Verdeel het kwarkmengsel er gelijkmatig over en leg de plakjes peer erop.
Bak de taart in een voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin.
Laat de perentaart met kwark afkoelen en serveer dan. Hij is zowel warm als gekoeld heerlijk.