ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Wow_Pho

Perfect knapperig geroosterde aardappelen

Het knapperige van deze knapperige geroosterde aardappelen, gecombineerd met de luchtige binnenkant, zorgt ervoor dat je meer wilt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 2 kg Yukon Gold-aardappelen (door hun dichtheid en lage vochtgehalte zijn ze perfect om te roosteren) Toegevoegd aan
  • 12 Kop Extra vierge olijfolie Toegevoegd aan
  • Kosher zout, naar smaak Toegevoegd aan
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 tbls Fijngehakte knoflook (voor wie van een goede knoflookpunch houdt) Toegevoegd aan
  • Een handvol verse takjes rozemarijn (optioneel, maar naar mijn mening zijn rozemarijn en aardappelen een hemelse combinatie) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 200°C (of 400°F). Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat de aardappelen die goudbruine en heerlijk knapperige buitenkant krijgen die we allemaal kennen en waar we zo van houden.

2. Stap

Terwijl de oven voorverwarmt, schil je de aardappelen en snij je ze in stukken van gelijke grootte, ongeveer 5 cm per stuk. Een gelijke grootte zorgt ervoor dat alle aardappelen gelijkmatig gaar worden, zodat ze niet te gaar of te gaar worden.

3. Stap

Doe vervolgens de aardappelstukjes in een grote pan met koud water. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de aardappelen ongeveer 10 minuten sudderen. Door de aardappelen op deze manier te koken wordt het oppervlak kleiner, waardoor er meer oppervlakte ontstaat dat mooi bruin wordt in de oven.

4. Stap

Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de droge pan. Voeg de olijfolie, gehakte knoflook, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat elk aardappelstukje goed bedekt is met de olie en de kruiden.

5. Stap

Leg je gekruide aardappelen in een enkele laag op een bakplaat en zorg ervoor dat ze niet te vol liggen. Tip: Gebruik indien nodig twee bakplaten. De aardappelen hebben ruimte nodig om de hete lucht in de oven goed te laten circuleren, zodat ze knapperig worden.

6. Stap

Rooster de aardappelen ongeveer 50 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven. Neem halverwege de roostertijd even de tijd om de aardappels om te draaien, zodat alle kanten mooi bruin en knapperig worden.

7. Stap

Als je rozemarijn gebruikt, voeg het dan toe in de laatste 10 minuten van het roosteren. Het is geurig, licht dennenachtig en een perfect compliment voor de geroosterde aardappelen.

8. Stap

Zodra je aardappelen de gewenste knapperigheid hebben bereikt, haal je ze uit de oven en laat je ze iets afkoelen voordat je ze serveert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten