ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: WikimediaImages

Perfecte Paleo Pompoentaart

Met zijn romige, gekruide pompoenvulling en verrukkelijk knapperige, nootachtige korst is dit een goddelijke, bevredigende traktatie, die bewijst dat verwennerij tijdens de feestdagen nog steeds mogelijk is op een gezonde manier.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor de korst:

 • 112 kopjes amandelmeel Toegevoegd aan
 • 14 Kop Kokosmeel Toegevoegd aan
 • 12 Kop Koude grasgevoerde boter, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
 • 1 Scharrelei Toegevoegd aan
 • 14 theelepel zout Toegevoegd aan

Voor de vulling:

 • 112 Kop Pompoenpuree Toegevoegd aan
 • 34 Kop Volle kokosroom Toegevoegd aan
 • 12 Kop Rauwe honing Toegevoegd aan
 • 3 Scharreleieren Toegevoegd aan
 • 2 lepels Pompoentaartkruiden Toegevoegd aan
 • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 350°F (175°C). Dit is belangrijk, want als je oven heet genoeg is wanneer je de taart erin doet, wordt hij goed gaar.

2. Stap

Combineer amandelmeel, kokosmeel en zout in een keukenmachine. Voeg blokjes koude boter toe en pulseer tot het mengsel op grof zand lijkt. Dit proces helpt om een rijke en schilferige korst te creëren.

3. Stap

Voeg het ei toe en pulseer tot het deeg zich begint te vormen. Wees geduldig, het kan een minuut duren en pulseer niet te veel. We willen gewoon alle ingrediënten combineren.

4. Stap

Breng het deeg over in een 9-inch taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem en langs de zijkanten. Je zou een relatief gelijkmatige laag moeten krijgen.

5. Stap

Bak de korst 12-15 minuten, tot hij licht goudkleurig is. Zorg ervoor dat de korst niet verbrandt - elke oven is anders en de baktijd kan variëren.

6. Stap

Meng ondertussen alle ingrediënten van de pompoentaartvulling in een mengkom. Klop ze goed door elkaar tot een glad mengsel. Test de zoetheid van het mengsel en pas indien nodig de honing aan.

7. Stap

Nadat je de korst uit de oven hebt gehaald, verlaag je de oventemperatuur tot 325°F.

8. Stap

Giet de vulling in de korst en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig is verdeeld, zodat de taart gelijkmatig gaar wordt.

9. Stap

Bak gedurende 50-60 minuten, tot de taartvulling stevig is maar nog een beetje wiebelt in het midden. Let op dat je de taart niet te gaar bakt, want de vulling wordt steeds steviger als hij buiten de oven afkoelt.

10. Stap

Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je de taart aansnijdt. Dit is cruciaal om de taart te laten opstijven en makkelijk te snijden. Als je hem te snel snijdt, kan hij uit elkaar vallen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten