ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Pompoen- en linzensoep - Recept door Agata

Deze hartige veganistische pompoensoep is bijzonder verwarmend in het koude seizoen. Het recept is snel en gemakkelijk te bereiden.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Pompoen uit Hokkaido Toegevoegd aan
  • 400 g Linzen Toegevoegd aan
  • 1 gemiddelde grootte Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Pompoenolie voor garnering Toegevoegd aan
  • Verse peterselie om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

62 min.
1. Stap

Was de pompoen en snijd hem in blokjes.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Stap

Voeg de pompoen en de gewassen linzen toe en bak ongeveer 5 minuten. Deze stap helpt om de smaak van de groenten te intensiveren. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.

4. Stap

Pureer de soep met een staafmixer. Deze stap is heel belangrijk om de perfecte, fluweelzachte consistentie van de soep te krijgen. Breng de pompoen-linzensoep op smaak met zout en peper en voeg naar smaak verse kruiden toe. Besprenkel de pompoen-linzensoep met pompoenolie en garneer met verse peterselie voor het opdienen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten