ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Ravioli met ricotta en spinazievulling door Agata Recept

Als enthousiaste kok vind ik het heerlijk om traditionele gerechten aan te passen en er mijn eigen draai aan te geven. Op een rustige zondag maakte ik voor het eerst zelfgemaakte ravioli met een vulling van ricotta en spinazie. Het is absoluut een kunst die geduld vereist, maar het resultaat is het zeker waard.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4

Voor het raviolideeg:

  • 400 g Meel Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • Een beetje water Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 500 g verse spinazie Toegevoegd aan
  • 200 g Ricotta Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 1 Kruidnagel Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan

Voor de saus:

  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 1 kleine Ui Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Meng de bloem met de eieren, een beetje water en een snufje zout. Kneed het deeg goed door. Als het deeg te droog is, voeg dan water toe, als het te vochtig is, voeg dan meer bloem toe. Dek het deeg vervolgens af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.

2. Stap

Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Was de spinazie en bak deze in een pan met olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Als de spinazie zacht is geworden, haal je hem uit de pan en laat je hem uitlekken. Als de spinazie is afgekoeld, knijp je er zoveel mogelijk water uit met je handen.

3. Stap

Meng de ricotta met de spinazie en breng het mengsel op smaak met zout, peper en een beetje vers geraspte nootmuskaat.

4. Stap

Rol het deeg dun uit en snijd de ravioli uit met een deegsnijder. Schep een theelepel van de vulling in elke ravioli. Bedek de vulling vervolgens met nog een laag deeg en druk de randen goed op elkaar.

5. Stap

Mijn tip: Het eerste wat je wilt doen is zeggen: "Dit wil ik gebruiken." Te veel vulling kan ervoor zorgen dat de ravioli barst!

6. Stap

Als je warme ravioli hebt, kun je die op je favoriete plek gebruiken zodat je ze niet hoeft op te eten. het duurt maar een paar minuten.

7. Stap

De saus is heel eenvoudig: we doen het liefst boter in de pan. Als je het wilt frituren, krijg je een mooie knapperige consistentie. Giet de botersaus over de gekookte ravioli en serveer.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten