ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Romige Kip Kaas en Macaroni Bakken

Deze Kip en Macaroni Bake heeft de perfecte balans tussen romige, koolhydraatrijke lekkernijen en malse stukjes kip.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
7
  • 2 Kippenborsten, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 1 Kop Ongekookte elleboogmacaroni Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Van room van champignonsoep Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van melk Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van geraspte cheddarkaas Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van broodkruimels Toegevoegd aan
  • 3 tbls Ongezouten boter Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175°C. Deze stap is essentieel omdat de oven dan de optimale baktemperatuur kan bereiken, zodat het gerecht gelijkmatig gaart.

2. Stap

Terwijl je oven opwarmt, kook je de macaroni in een grote pan gezouten kokend water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Hoewel de instructies op de verpakking anders zeggen, blijft iets te weinig gekookte pasta beter goed in de oven en wordt het niet papperig.

3. Stap

Terwijl de pasta kookt, bak je de kip in een aparte pan tot hij licht goudbruin is. Het bruinen voegt extra smaak toe en het is een van die heerlijke trucjes die ik heb geleerd om het gerecht te verbeteren.

4. Stap

Nadat de pasta en de kip goed zijn bereid, moet je de pasta laten uitlekken en combineren met de kip, champignonroomsoep en melk in een grote mengkom. Breng dit op smaak met zout en peper. Dit is de basis van je baksel en door alles te mengen worden de smaken van elk hapje goed verdeeld.

5. Stap

Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi er royaal de geraspte cheddarkaas en het broodkruim overheen. Het broodkruim geeft een knapperige textuur die de romige pasta perfect aanvult.

6. Stap

Plaats je gerecht in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 25-30 minuten bakken. Je bent op zoek naar een goudbruine bovenkant. Hier is een persoonlijke tip: draai je schaal halverwege het bakproces om voor een gelijkmatig bruine bovenkant.

7. Stap

Als het klaar is, laat je het een paar minuten zitten voordat je het serveert. Het is altijd het lekkerst als je het warm serveert. Eet smakelijk!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten