ADVERTENTIE

Bron :: freeskyline from Getty Images

Romige zalmsoep

Deze soep is romig, rijk en zeldzaam, dankzij de stukjes zalm die in de heerlijke room zwemmen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Zalm Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 3 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk aardappel Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Boter Toegevoegd aan
  • 1 l bouillon Toegevoegd aan
  • 500 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gedroogde dille Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het snijden van de zalm in stukken van ongeveer 2 cm. Zet opzij.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit tot de uien bleek zijn en voeg dan de wortelen en aardappelen toe. Breng op smaak met zout en peper.

3. Stap

Voeg na ongeveer 5 minuten de bouillon toe en laat de groenten nog 15 minuten sudderen. Als je het gevoel hebt dat de groenten nog hard zijn, kun je ze gerust langer laten sudderen. Hier is het belangrijk om de groenten goed te koken, zodat ze zacht zijn, maar niet te gaar. Dit geeft de soep de juiste consistentie.

4. Stap

Zodra de groenten zacht zijn, voeg je de stukjes zalm en gedroogde dille toe aan de soep en kook je nog 10 minuten tot de zalm gaar is.

5. Stap

Voeg als laatste de room toe en roer langzaam tot deze is gecombineerd met de soep. Op dit punt kun je de soep nog een paar minuten op het vuur laten staan om alle smaken te laten combineren, maar pas op dat je de room niet laat koken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten