ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Rundvlees met mierikswortelsaus

Recept voor heerlijke rosbief met heerlijke mierikswortelsaus.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Rundvlees Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 150 g Medium mierikswortel Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gewoon meel Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • Zout, versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Kruid het vlees met zout en peper en smeer het in met olie. Doe dit gelijkmatig, zodat het een evenwichtige smaak krijgt. 2.

2. Stap

Doe het dan in een ovenschaal en bak het ongeveer 2 uur. Bedruip het tijdens het bakken af en toe met het vet, zodat het vlees sappig en helemaal niet droog wordt.

3. Stap

Maak de saus van het overgebleven vet. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze kort. Voeg vervolgens de geraspte mierikswortel en bloem toe en bak even mee.

4. Stap

Giet als laatste de room erbij, roer en laat een paar minuten pruttelen. Giet de mierikswortelsaus over het vlees.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten