ADVERTENTIE

Bron :: konfikkonfik from Getty Images

Sinaasappelsaus

Recept voor sinaasappelsaus die goed past bij vlees- of visgerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stuk Sinaasappels Toegevoegd aan
  • 12 kopjes Suiker Toegevoegd aan
  • 14 kopjes Wateren Toegevoegd aan
  • 2 lepels Boter Toegevoegd aan
  • Zout om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Maak eerst de sinaasappels klaar. Was de sinaasappels, verwijder de schil en snijd ze dan in kleine stukjes. Het is belangrijk om het sap te bewaren dat vrijkomt bij het snijden. Dit sap geeft de saus een extra sinaasappelsmaak.

2. Stap

Los dan langzaam de suiker op in het water in de steelpan om een siroop te maken. Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg je de sinaasappelstukjes toe aan het mengsel. Kook de saus ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, of tot hij dik genoeg is.

3. Stap

Als de saus klaar is (hij kan nog een beetje vloeibaar lijken, maar hij wordt dikker als hij afkoelt), voeg je de boter en een beetje zout toe. De boter geeft de saus een romige textuur en het zout brengt de zoetheid van de saus perfect in balans. En klaar is kees! Je saus is klaar om te serveren bij je favoriete vlees of steak vis.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten