ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Schoepfergeist

Snel koekjes bakken in 30 minuten voor wie haast heeft

Ik heb dit eenvoudige recept altijd erg gewaardeerd in tijden van grote haast. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig die bijna iedereen in huis heeft, en in slechts 30 minuten kun je genieten van heerlijke zelfgemaakte koekjes. Met hun knapperige textuur en zoete smaak waren ze altijd een hit voor onverwachte bezoekjes en om te delen met vrienden en familie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 125 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 medium ei Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om de snelle koekjes te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180°C. Het is belangrijk om de oven niet over te slaan, want de gelijkmatige warmte zorgt ervoor dat de koekjes perfect bakken.

2. Stap

Meng de boter, suiker, ei en vanillesuiker in een kom tot een romig mengsel. Ik heb gemerkt dat zachte boter een beter resultaat geeft, dus haal het ongeveer een half uur voordat je begint uit de koelkast.

3. Stap

Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder. Dit zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van het bakpoeder in het deeg, wat belangrijk is voor het rijzen van de koekjes.

4. Stap

Voeg het bloem- en bakpoedermengsel toe aan het boter-suikermengsel en kneed tot een glad deeg. Kneed niet te veel, anders worden de koekjes hard.

5. Stap

Leg met een lepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes, want ze zullen rijzen tijdens het bakken.

6. Stap

Bak de koekjes 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Een goede tip is om ze er iets eerder uit te halen als ze nog een beetje zacht zijn, want ze worden nog harder als ze afkoelen.

7. Stap

Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze serveert.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten