ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Shutterbug75

Snel pizzadeeg zonder gist - Recept van Agata

Lange herfstavonden gaan perfect samen met pizza's. Als je op zoek bent naar een snelle tip om pizzadeeg te maken zonder gist, ben je hier aan het juiste adres. Het deeg is zacht en glad en heeft een luchtige korst - de perfecte basis voor de pizzabodem.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 2 Kopjes Meel Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
  • 34 Kop water Toegevoegd aan
  • 14 Kop olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Stap

Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het water en de olijfolie toe en roer tot het mengsel een deeg vormt.

3. Stap

Mijn tip: Zelfs als het deeg te droog lijkt, moet je geen water toevoegen. Geduld is vereist bij het kneden van het deeg - het zal na verloop van tijd vochtig worden, je moet het gewoon goed kneden.

4. Stap

Verdeel het deeg in twee helften en rol beide helften uit tot de gewenste dikte en grootte op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de pizzatoppings erover en bak de pizza 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten