ADVERTENTIE

Bron :: Petardj from Getty Images

Snelle fruittaart

Lekkere en snelle fruittaart met mascarpone, die zelfs een beginner in de keuken kan bereiden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Op het lichaam:

  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 150 g Suiker Toegevoegd aan
  • 125 g Boter Toegevoegd aan
  • 4 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan

Voor de room:

  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 200 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • Citroensap Toegevoegd aan

Voor decoratie:

  • vers fruit Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Je begint met het voorbereiden van de cakeschaal. Meng in een kom de bloem, suiker, boter, eieren en bakpoeder door elkaar. Het beslag moet glad en klontvrij zijn, dus meng het goed. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 - 25 minuten.

2. Stap

Bak een dubbele portie en snijd door of bak 2 aparte schelpen.

3. Stap

Terwijl de korst bakt, bereid je de mascarponecrème. Meng de mascarpone, suiker en citroensap grondig tot je een romige consistentie krijgt.

4. Stap

Als de taart is afgekoeld, smeer je de mascarponeroom erop en leg je het verse fruit erop.

5. Stap

Laat deze fruittaart minstens een uur of twee in de koelkast staan zodat de crème goed kan opstijven.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten