ADVERTENTIE

Bron :: ahirao via Adobe Stock

Tantanmen (Japanse noedelsoep)

Deze pittige, romige en uiterst smakelijke Japanse noedelsoep is een van mijn absolute lievelingsgerechten, vooral op koude dagen. Het recept vindt zijn oorsprong in de Sichuan-keuken in China, maar is vooral populair en bekend in Japan. Tantanemen bestaat uit noedels, gehakt, Aziatische kruiden en wordt gekookt in kippenbouillon. Het wordt geserveerd met een gekookt kippenei.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Poorten Ramen noedels Toegevoegd aan
  • 300 g varkensgehakt Toegevoegd aan
  • 4 vastgehaakt teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Gehakte gember Toegevoegd aan
  • 3 vermalen Bosuien Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon sesamolie Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon sojasaus Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon sake Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Chilipasta (bijvoorbeeld Doubanjian) Toegevoegd aan
  • 1 l kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 4 Tablespoon Sesampasta Toegevoegd aan
  • Zout naar behoefte Toegevoegd aan
  • 4 gekookt Eieren (optioneel) Toegevoegd aan
  • 150 g Mungbonen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om het tantanemen recept te bereiden, verhit je de sesamolie in een diepe pan of pot en voeg je het varkensgehakt toe. Bak goed aan voordat je de knoflook en gember toevoegt. Een kleine tip: zorg ervoor dat het gehakt echt knapperig is, want dat geeft het gerecht die speciale crunch aan het einde.

2. Stap

Voeg dan de sojasaus, sake en chilipasta toe. Kook tot de alcohol verdampt is. Krachtig roeren helpt om alle smaken goed te mengen.

3. Stap

Giet de kippenbouillon erbij. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat de bouillon te heet wordt en overkookt. Roer de soep goed door en breng aan de kook.

4. Stap

Zet het vuur lager en voeg de sesampasta toe. Roer tot de pasta volledig is opgelost in de soep. Proef en voeg indien nodig nog wat zout toe.

5. Stap

Kook ondertussen de ramen noedels in een aparte pan volgens de instructies op de verpakking. Het is belangrijk dat de noedels niet te gaar zijn - ze moeten nog een beetje bite hebben.

6. Stap

Verdeel de noedels over vier kommen en giet de Japanse tantanemen soep erover. Beleg elke kom met het varkensgehakt, de lente-uitjes, de gekookte eieren en de mungbonen. Serveer de soep onmiddellijk.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten