ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: sharonang

Thaise Krokant Gebakken Vis met Tamarinde Saus

Onder de talloze delicatessen is Thaise krokante vis met tamarindesaus een uitschieter, met de delicate combinatie van de schilferige, krokante vis die perfect wordt gecompenseerd door de zuurzoete tamarindesaus.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 600 g Van witte visfilets Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Kop Maizena Toegevoegd aan
  • Olie om te frituren Toegevoegd aan
  • 2 Grote sjalotten, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Chilivlokken (optioneel, of naar smaak) Toegevoegd aan
  • 4 tbls Van tamarindepasta Toegevoegd aan
  • 3 tbls Vissaus Toegevoegd aan
  • 3 tbls Van bruine suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het kruiden van de visfilets met zout en laat ze ongeveer 10 minuten zitten. Dit voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook om overtollig vocht uit de vis te verwijderen, waardoor de vis beter krokant wordt tijdens het bakken.

2. Stap

Terwijl je wacht, zet je een station klaar om te frituren. Hier is een pro-tip: gebruik een wok om te frituren omdat deze gelijkmatig opwarmt, waardoor je meer controle hebt over de hitte. Giet er genoeg olie in om de vis volledig onder te dompelen en verhit het op middelhoog vuur.

3. Stap

Bestrooi de visfilets met maïzena en zorg dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Zo krijg je de knapperige buitenkant waar je naar op zoek bent.

4. Stap

Zodra de olie heet genoeg is (je kunt dit controleren door een klein stukje brood in de olie te laten vallen; als het sist en goudkleurig wordt, is de olie klaar), voeg je voorzichtig de visfilets toe. Wees voorzichtig, want de olie kan spatten.

5. Stap

Bak de vis tot hij lichtbruin en knapperig is, af en toe draaien. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van je filets. Laat de knapperige vis uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

6. Stap

Houd je gebakken vis warm terwijl je de tamarindesaus maakt. Verhit in een aparte pan wat olie op middelhoog vuur. Voeg gehakte sjalotten, gehakte knoflook en chilivlokken toe. Fruit tot ze goudbruin en aromatisch zijn.

7. Stap

Voeg de tamarindepasta, vissaus en bruine suiker toe. Roer tot het goed gecombineerd is. Het mengsel zal dik, kleverig en glanzend zijn. Proef; als het te pittig is, voeg dan meer suiker toe en als het te zoet is, voeg dan meer vissaus toe. Het draait allemaal om balans.

8. Stap

Giet tot slot de tamarindesaus over de krokante vis vlak voor het opdienen. Bedek de vis niet te vroeg met de saus, want dan wordt hij zompig.

9. Stap

En voila! Je hebt je overheerlijke Thaise krokante vis met tamarindesaus klaar om te serveren. Dit recept draait helemaal om de balans tussen smaken - zuurzoete tamarindesaus en de knapperigheid van de vis. Eet smakelijk!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten