ADVERTENTIE

Bron :: Anastasia Turshina for Getty Images

Toetje van mandarijn en speculaas

Ik heb dit toetje met mandarijnen en speculaas vaak gemaakt voor mijn familie tijdens de kerstperiode. De frisheid van de mandarijnen in combinatie met de smaak van speculaas en de luchtige kwark is gewoonweg onweerstaanbaar. Het is altijd een plezier om dit heerlijke dessert te serveren - het roept jeugdherinneringen op en fleurt elke koude winterdag op.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Speculoos Toegevoegd aan
  • 4 Mandarijnen Toegevoegd aan
  • 500 g Vetarme kwark Toegevoegd aan
  • 200 g Crème Toegevoegd aan
  • 3 lepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 Tas Vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het dessert met mandarijn en speculaas te maken, doe je eerst de speculaas in een diepvrieszakje en plet je ze met een deegroller. Maak geen te fijn "stof", in plaats daarvan moeten er een paar grove stukjes overblijven. Die geven het dessert later een bite.

2. Stap

Schil de mandarijnen en snijd ze in kleine stukjes. Het is raadzaam om hier niet te voorzichtig te zijn - een beetje van het sap dat eruit komt kan later door de kwark worden gemengd en geeft een extra fruitige smaak.

3. Stap

Meng nu de kwark met de suiker en vanillesuiker in een kom. Ik voeg in dit stadium vaak een van de mandarijnen toe om de smaak te testen en de hoeveelheid suiker aan te passen als dat nodig is.

4. Stap

Klop vervolgens de slagroom stijf en roer voorzichtig door de kwark. Zet ondertussen de glazen klaar en bedek de bodem van elk glas met de helft van de speculaaskruimels.

5. Stap

Giet de kwark in de glazen en schik de overgebleven mandarijnstukjes erop. Leg er tot slot de resterende kruimels op en druk een beetje aan.

6. Stap

Zet de dessertpotjes met mandarijn en speculaas in de koelkast en laat minstens 30 minuten trekken. Roer nogmaals kort voor het opdienen zodat de smaak van de speculaas zich volledig kan ontwikkelen. Bestrooi eventueel met cacaopoeder of speculaaskruimels.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten