ADVERTENTIE

Bron :: allFOOD from Getty Images

Uienroomsoep

Een klassieke uienroomsoep die je gegarandeerd opwarmt op koude dagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 stukjes Grote uien Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l bouillon Toegevoegd aan
  • 100 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Boter Toegevoegd aan
  • Zout, gemalen zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Geroosterd brood om te serveren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Het karamelliseren van de uien is een essentiële stap bij het bereiden van deze soep.

2. Stap

Eenmaal gekarameliseerd, giet je de bouillon erbij en laat je het ongeveer 30 minuten langzaam koken op laag vuur.

3. Stap

Mix de soep vervolgens tot een gladde consistentie (als je van stukjes ui in je soep houdt, kun je deze stap overslaan).

4. Stap

Vergeet niet de room toe te voegen en meng opnieuw.

5. Stap

Breng de uiensoep ten slotte op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer hem met geroosterd brood.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten