ADVERTENTIE

Bron :: arfo from Getty Images

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Varkenshaas Toegevoegd aan
  • 20 pcs Pruimen Toegevoegd aan
  • 4 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • Gedroogd paprikapoeder Toegevoegd aan
  • Kruiden (rozemarijn, tijm) Toegevoegd aan
  • Bakolie Toegevoegd aan
  • 1 glas bouillon Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Was de lende, dep hem droog en snijd in de lengte in om een pruimenzakje te maken. Bij deze stap is het cruciaal om het vlees niet helemaal door te snijden.

2. Stap

Stop de pruimen in de inkeping in de lende. Maak je geen zorgen als je denkt dat het er te veel zijn - ze geven het vlees zijn unieke smaak en sappigheid.

3. Stap

Wrijf het vlees aan alle kanten in met kruiden, paprikapoeder, geraspte knoflook, zout en peper. Laat 30 minuten staan zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

4. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en bak het varkensvlees aan alle kanten goudbruin. Vergeet niet dat goed bakken belangrijk is voor de smaak en sappigheid van het vlees.

5. Stap

Doe het gebakken varkensvlees over in een pan, voeg de bouillon toe en laat ongeveer 1,5 uur sudderen op een laag vuur, afgedekt.

6. Stap

Na deze tijd moet het varkensvlees klaar zijn. Laat het 10 minuten in de pan staan en vergeet niet de pan uit te zetten.

7. Stap

Nu kun je je smakelijke en sappige varkenshaas met pruim serveren. Het smaakt heerlijk met boekweitgrutten of aardappelen en salade.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten