ADVERTENTIE

Bron :: FB: Recepty co vařily naše babičky

Varkensschouder op champignons

Ik probeer nu al een paar jaar varkensschouder met champignons en room te bereiden en ik ben altijd enthousiast over hoe heerlijk dit eenvoudige traditionele Tsjechische gerecht smaakt. Het is perfect voor een familie lunch of diner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Schouderham Toegevoegd aan
  • 500 g Hub Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Oliën Toegevoegd aan
  • 150 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • 200 ml Kookroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid eerst het vlees voor. Was, droog en snijd de schouder in kleinere stukken. Zout, peper en wentel het in bloem.

2. Stap

Verhit de olie in een pan en bak het vlees hierin goudbruin. Als je van een iets krokanter oppervlak houdt, wees dan niet bang om het langer te laten bakken.

3. Stap

Zodra het vlees gaar is, haal je het uit de pan en bak je de gesnipperde ui in dezelfde olie goudbruin. Voeg de gesneden knoflook toe en de champignons die je van tevoren hebt schoongemaakt en fijngehakt.

4. Stap

Zodra de champignons zacht zijn, gooi je het vlees terug in de pan, overgiet je het met witte wijn en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen onder het deksel.

5. Stap

Voeg dan de room toe, roer en laat even sudderen om de smaken te combineren.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten