ADVERTENTIE

Bron :: Stefano Carocci from Getty Images

Vruchtentiramisu

Fruittiramisu is een van mijn favoriete desserts. Net als traditionele tiramisu is deze zacht en romig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 4 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 pakketten E-mail Toegevoegd aan
  • 500 g Zacht fruit Toegevoegd aan
  • Citroensap Toegevoegd aan
  • 50 ml Likeur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verdeel eerst de eieren in eiwitten en dooiers. Klop de eidooiers met de poedersuiker.

2. Stap

Voeg de mascarpone toe en klop het mengsel tot een gladde massa.

3. Stap

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

4. Stap

Doop de koekjes in de likeur gemengd met citroensap. Pas op dat de koekjes niet te zacht worden, ze moeten vrij kort geweekt worden.

5. Stap

Leg een laag geweekte koekjes op de bodem van de vorm, gevolgd door een laag room.

6. Stap

Ga door met lagen maken. De bovenste laag is de room, waarop we het fruit leggen.

7. Stap

Laat de tiramisu een paar uur (bij voorkeur een nacht) rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten