ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : MrGajowy3

Zelfgemaakte zandkoekjes

Boterkoekjes zijn een favoriete klassieker waar je het hele jaar door van kunt genieten. Ik heb ontelbare keren heerlijke en mooie koekjes gebakken met dit recept. Mijn ervaring is dat verse boter de koekjes de beste smaak en textuur geeft.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24
  • 200 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 125 g Ongezouten boter (kamertemperatuur) Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Ei (maat M) Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 TL vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Om boterkoekjes te maken, meng je de boter op kamertemperatuur met de suiker, het zout en de vanillesuiker en mix je goed tot een gladde massa. Voeg het ei toe en blijf mixen. Het is het beste om op kamertemperatuur te werken, omdat de ingrediënten zich dan beter vermengen.

2. Stap

Voeg nu de bloem toe en kneed tot er een glad deeg ontstaat. Als je de bloem toevoegt, adviseer ik om het beetje bij beetje toe te voegen.

3. Stap

Wikkel het deeg nu in huishoudfolie en leg het minstens een uur in de koelkast. Deze rusttijd is essentieel om het perfecte zandkoekjesdeeg te krijgen. Dit maakt het deeg veel gemakkelijker om later mee te werken.

4. Stap

Verwarm na de afkoeltijd de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte.

5. Stap

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en snijd het dan in elke gewenste vorm. Als het deeg plakt, gebruik dan extra bloem voor het uitrollen.

6. Stap

Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. De eerste paar keer is het belangrijk om de oven in de gaten te houden, want de baktijden kunnen per oven verschillen.

7. Stap

Laat de gebakken boterkoekjes volledig afkoelen op een rooster. Ze zullen een beetje hard worden als ze afkoelen, dus maak je geen zorgen als ze eerst een beetje zacht lijken.

8. Stap

Geniet van je zelfgemaakte zandkoekjes!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten