ADVERTENTIE

Bron :: J-Roman from Getty Images Signature

Zoete aardappeltaart

Een geweldige zoete aardappel of zoete aardappeltaart, waar ik dol op ben.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Deeg:

  • 120 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 mok Gewoon meel Toegevoegd aan
  • Water naar behoefte Toegevoegd aan

Vulling:

  • 2 stuk Zoete aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 120 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 1 mok Melk Toegevoegd aan
  • 2 lepels Kokosolie Toegevoegd aan
  • 2 lepels Maïszetmeel Toegevoegd aan
  • Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • gemalen nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.

2. Stap

Kook ze in water om ze zacht te maken.

3. Stap

Maak ondertussen het deeg. Maak in een kom een deeg van bloem, boter en een beetje water, voeg naar behoefte toe, en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.

4. Stap

Meng de gekookte zoete aardappelen met de melk, maïzena, eieren, olie en kruiden.

5. Stap

Rol het deeg uit en leg het in een bakvorm die je van tevoren hebt ingevet met boter. Vergeet niet het deeg in te prikken met een vork.

6. Stap

Verdeel het zoete aardappelmengsel over het deeg en bak de taart ongeveer 30-40 minuten in de oven op 180 °C.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten